• bg Snel en vakkundig
  • bg Betrouwbare kwaliteit
  • bg Ruime keuze aan stijlen

Tips voor een stijlvolle hal

De hal, het visitekaartje van je woning, waar iedereen binnen komt. Dan is het dus ook van belang dat je een mooie hal hebt. In deze blog lees je over onze tips voor een stijlvolle entree. Maak een vrijblijvende afspraak

Opvallende vloer en traprenovatie

Een trap kan een opvallend statement zijn van de hal. Maak het plaatje compleet aan de hand van een bijpassende vloer. Match je traptreden/stootborden met de vloer of ga voor een ander uniek design waarbij de trap meer opvalt. We hebben verschillende designs in onze collectie voor traprenovatiematerialen en vloeren, zoals eikenlook, betonlook of volledig zwart.

Bij Next Step Traprenovatie bieden we een ruime collectie aan voor zowel traprenovaties als vloeren. Je kunt je vloer dus perfect laten aansluiten op je trap, hetzelfde design kiezen voor je vloer als voor de trap, etc.

Next Step afbeelding - 1

Ideeën voor je hal

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw hal stijlvoller te maken. Wij hebben hieronder wat tips op een rijtje gezet.

Creëer sfeer

Licht is een belangrijk onderdeel van een hal. Vooral in donkere ruimtes. Door lichtelementen toe te voegen aan je trap, zet je de trap daadwerkelijk in zijn verdiende spotlight. Daarnaast is het vooral ook een functioneel element. Het is mogelijk dat de ledverlichting aangaat aan de hand van bewegingssensoren. Zo kom je altijd veilig boven of beneden.

Kleur je muur

Door je muur een kleurrijke tint te geven of een bijzondere print, creëer je contrast. Zo maak je van je hal een uniek statement. Is er weinig licht doorval in de hal? Ga dan voor een lichte kleur zodat de ruimte lichter en fris oogt. Ook door het kiezen van lichte stootborden gecombineerd met een kleurrijke traptrede, maakt je hal ruimtelijker.

De kracht van accessoires

Accessoires spelen een belangrijke rol in het creëren van een stijlvolle hal. Een mooie spiegel kan bijvoorbeeld niet alleen zorgen voor meer lichtinval, maar ook voor een ruimtelijk effect. Daarnaast kunnen elementen zoals kunst, planten of een stijlvolle kapstok net dat extra beetje karakter geven aan je entree. Door te kiezen voor accessoires die passen bij de stijl van je trap en vloer, ontstaat er een harmonieus geheel.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Praktische opbergruimte

Een stijlvolle hal is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Denk daarom aan slimme opbergoplossingen, zoals ingebouwde kasten of elegante opbergbakken onder de trap. Hierdoor blijft je hal netjes en opgeruimd, zonder dat dit ten koste gaat van het design.

Ben je benieuwd hoe je jouw hal kan omtoveren aan de hand van een traprenovatie? Vraag nu een vrijblijvende afspraak aan en transformeer je hal! Heb je nog vragen betreft het renoveren van je trap? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zoldertrap renoveren

De zoldertrap wordt vaak over het hoofd gezien en kan daardoor het ‘lelijke eendje’ van het huis zijn. Maar dat hoeft niet zo te blijven!...

Lees meer

Veiligheid bij trappen

Het eerste en meest voor de hand liggende belang van goede verlichting is veiligheid. Een goed verlichte trap verkleint het risico op struikelen, vallen en...

Lees meer

Het kiezen van de juiste trapstijl bij jouw interieur: tips en advies

Een trap is niet alleen een functioneel onderdeel van je huis, maar kan ook een stijlvol statement zijn dat je interieur versterkt. De keuze voor...

Lees meer
Snel en vakkundig
Betrouwbare kwaliteit
Ruime keuze aan stijlen