• bg Snel en vakkundig
  • bg Betrouwbare kwaliteit
  • bg Ruime keuze aan stijlen

Trapstijl bij jouw interieur: tips en advies

Plan een vrijblijvende afspraak

Het kiezen van de juiste trapstijl bij jouw interieur: tips en advies

Een trap is niet alleen een functioneel onderdeel van je huis, maar kan ook een stijlvol statement zijn dat je interieur versterkt. De keuze voor de juiste trapstijl hangt af van verschillende factoren zoals de beschikbare ruimte, het materiaal en de uitstraling die je zoekt. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw traprenovatie.

Creëer een samenhangend geheel

Het is belangrijk dat de stijl van je trap aansluit bij de rest van je interieur. Heb je een modern interieur met strakke lijnen? Kies dan voor een minimalistische trap met bijvoorbeeld een betonlook design. In een meer traditioneel of landelijk interieur kan een houtlook trap beter passen. Denk bij het kiezen van de stijl niet alleen aan de trap zelf, maar ook aan hoe deze aansluit bij andere elementen in je woning, zoals vloeren, deuren en meubels.

Een bijpassende vloer

Een traprenovatie is pas echt compleet als de vloer eromheen ook goed bij het geheel past. Bij Next Step Traprenovatie bieden we verschillende vloeren aan die perfect aansluiten op onze trapstijlen. Of je nu kiest voor een moderne betonlook, een warme houtlook, of een neutrale tint, we hebben vloeren die zorgen voor een harmonieus en stijlvol geheel. Door de vloer en trap op elkaar af te stemmen, creëer je een doorlopend en samenhangend design in je woning. Onze vloeren zijn daarnaast slijtvast en gemakkelijk te onderhouden, wat zorgt voor zowel een praktische als esthetische oplossing voor elke ruimte.

Kwaliteitsvol materiaal

De keuze van materialen is een essentieel onderdeel van het trapontwerp. Bij Next Step Traprenovatie bieden we kwaliteitsvolle Next Step overzettreden die niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en veilig. Of je nu kiest voor houtlook, betonlook of andere designs, onze treden zijn ontworpen om lang mee te gaan en gemakkelijk te onderhouden zijn, zodat je jarenlang van je trap kunt genieten.

Kleuren: overweeg contrast of harmonie

Een belangrijke keuze is of je de trap wilt laten opvallen of juist wilt laten opgaan in de rest van het interieur. Wil je dat de trap een eyecatcher wordt? Kies dan voor contrasterende kleuren, bijvoorbeeld donkere treden bij lichte muren. Wil je juist een rustige uitstraling? Stem dan de kleur van de trap af op de vloer of andere elementen in de ruimte voor een harmonieus geheel. Vergeet ook niet de verlichting; goede verlichting kan een groot verschil maken in de uitstraling van je trap.

Afbeelding - Stijl en uitstraling

Stijl en uitstraling

Het eerste dat je in overweging moet nemen bij het kiezen van een trapstijl, is hoe deze past bij de uitstraling van je huis. Ben je op zoek naar een moderne, strakke uitstraling of juist een meer klassieke stijl? Bij Next Step Traprenovatie hebben we een brede collectie aan stijlen zodat je altijd iets vindt dat perfect past bij jouw smaak en interieur.

Bekijk hier onze hele collectie
Afbeelding - Slim omgaan met de ruimte

Slim omgaan met de ruimte

Als je trap zich in een kleine ruimte bevindt, kan het helpen om te kiezen voor een open trap. Dit geeft een ruimtelijker gevoel doordat licht vrij door de treden kan schijnen. Heb je juist veel ruimte en wil je een robuuste trap die de ruimte vult? Dan kan een dichte trap een mooie optie zijn. Tijdens een traprenovatie kunnen wij jouw open trap dichtmaken indien gewenst.

Vrijblijvende afspraak maken

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Als je geeft om duurzaamheid en het milieu, ben je bij Next Step Traprenovatie aan het juiste adres. We maken gebruik van FSC®-hout, wat staat voor duurzaam gewonnen hout. Met onderhoudsarme en langdurige treden kun je niet alleen genieten van een prachtige trap, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst.

Afbeelding - Tip: creëer je eigen moodboard

Tip: creëer je eigen moodboard

Ben je bezig met interieurplannen en wil je inspiratie opdoen voor je traprenovatie? Een moodboard kan je helpen om jouw ideeën visueel te maken en te verfijnen. In onze blogpost laten we je zien hoe je stap voor stap een moodboard kunt samenstellen om de juiste keuzes te maken voor je interieur. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe jouw droomtrap eruit kan zien!

Naar de blog over moodboards

Voeg unieke details toe

Wil je jouw trap net dat beetje extra geven? Overweeg dan om unieke details toe te voegen zoals geïntegreerde ledverlichting of het bekleden van de zijkanten van de trap. Ledverlichting langs de treden zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar verhoogt ook de veiligheid door de trap in het donker goed zichtbaar te maken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ook de zijkanten van de trap (wangbekleding) te bekleden in hetzelfde materiaal als de treden, voor een naadloze en strakke afwerking. Of om een bijpassende trapleuning te laten plaatsen. Deze opties geven jouw trap een luxe uitstraling en maken het ontwerp volledig af. Bij Next Step Traprenovatie helpen we je graag met het uitkiezen van de juiste details die jouw trap uniek maken.

Functioneel, onderhoudsarm en veilig: de voordelen van Next Step

Naast stijl is het essentieel om ook te denken aan functionaliteit, onderhoud en veiligheid bij het kiezen van een trap. Ons materiaal is onderhoudsarm, waardoor je weinig tijd kwijt bent aan schoonmaken en onderhoud, terwijl de trap er jarenlang als nieuw blijft uitzien. Dankzij de antisliplaag bieden onze treden extra veiligheid, wat vooral belangrijk is in huizen met kinderen of ouderen. Bovendien zijn de treden slijtvast en krasbestendig, waardoor ze perfect zijn voor intensief gebruik, zoals in drukbezochte openbare ruimtes of gezinswoningen.

Kortom, met Next Step kies je voor een duurzame, onderhoudsvriendelijke en veilige oplossing die naadloos aansluit bij jouw stijl en interieur.

Laten we de mogelijkheden voor een complete make-over van jouw trap bespreken!Plan een vrijblijvende afspraak

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zoldertrap renoveren

De zoldertrap wordt vaak over het hoofd gezien en kan daardoor het ‘lelijke eendje’ van het huis zijn. Maar dat hoeft niet zo te blijven!...

Lees meer

Opvallende vloer en traprenovatie

Een trap kan een opvallend statement zijn van de hal. Maak het plaatje compleet aan de hand van een bijpassende vloer. Match je traptreden/stootborden met de...

Lees meer

Veiligheid bij trappen

Het eerste en meest voor de hand liggende belang van goede verlichting is veiligheid. Een goed verlichte trap verkleint het risico op struikelen, vallen en...

Lees meer
Snel en vakkundig
Betrouwbare kwaliteit
Ruime keuze aan stijlen