• bg Snel en vakkundig
  • bg Betrouwbare kwaliteit
  • bg Ruime keuze aan stijlen

Zoldertrap renoveren? Onze tips!

Maak een vrijblijvende afspraak

Zoldertrap renoveren

De zoldertrap wordt vaak over het hoofd gezien en kan daardoor het ‘lelijke eendje’ van het huis zijn. Maar dat hoeft niet zo te blijven! Waar de zolder voorheen vooral als opslagruimte werd gebruikt, zien we steeds vaker dat zolders worden omgebouwd tot volwaardige woonruimtes. En daarbij hoort natuurlijk ook een prachtige, veilige trap. Lees hier onze tips voor een geslaagde zoldertraprenovatie.

Zolderkamer creëren

In steden waar de woonruimte vaak beperkt is, biedt een zolder uitkomst voor het creëren van een extra kamer. Maar om deze ruimte echt tot zijn recht te laten komen, is een stevige, veilige én stijlvolle zoldertrap essentieel. Bij Next Step Traprenovatie kunnen we jouw zoldertrap een compleet nieuwe look geven, zodat deze perfect aansluit bij de rest van je interieur.

Slim omgaan met beperkte ruimt

Zoldertrappen worden vaak geplaatst in smalle gangen of kleine overlopen. Gelukkig bieden wij voor elke situatie een passende oplossing. Zelfs bij beperkte ruimte kunnen wij met jouw wensen een ontwerp creëren dat zowel functioneel als mooi is. Onze Next Step overzettreden zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook antislip, slijtvast en onderhoudsarm. Zo geniet je jarenlang van een prachtige trap. En met 20 jaar garantie op onze treden, ben je verzekerd van kwaliteit.

Wil je weten wat we voor jouw zoldertrap kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

 

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Veiligheid voorop: ook bij de zoldertrap

Een zoldertrap wordt vaak intensief gebruikt, vooral wanneer de zolder is omgebouwd tot woonruimte. Toch wordt veiligheid bij zoldertrappen vaak vergeten. Bij Next Step Traprenovatie besteden we niet alleen aandacht aan het uiterlijk, maar ook aan de veiligheid van jouw trap. Onze overzettreden zijn voorzien van een antisliplaag, wat vooral bij steilere zoldertrappen een must is. Daarnaast kunnen we leuningen en extra steunpunten plaatsen voor meer grip en stabiliteit. Zo voelt de trap veilig aan voor jong en oud, zelfs in de vaak donkere ruimtes van een zolder.

Zoldertrap als stijlvol element

Een trap naar de zolder hoeft geen functioneel maar saai onderdeel van je woning te zijn. Door te kiezen voor een stijlvolle renovatie kan de trap een echt design element worden in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan moderne designs zoals houtlook of blauwstaal look, of kies voor een tijdloze afwerking die past bij de rest van je woning. Bij Next Step Traprenovatie bieden we diverse mogelijkheden om de trap perfect te laten aansluiten op jouw stijl en smaak.

Afbeelding - Extra licht

Extra licht

Omdat de overloop en de hal vaak donkere ruimtes zijn, is ledverlichting in je trap de beste oplossing. Hierdoor hoef je niet onnodig veel lampen te plaatsen en is het ook nog eens efficiënt. Het is mogelijk om de ledverlichting aan te laten gaan aan de hand van bewegingssensoren. Zo minimaliseer je ongelukken op de trap en kan iedereen veilig boven of beneden komen. Ideaal als je jongere kinderen hebt.

Lees meer informatie over onze ingebouwde ledverlichting

Contact opnemen

Wil je meer weten over de opties voor traprenovatie of ben je nieuwsgierig naar hoe we jouw zoldertrap een nieuwe look geven? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag verder.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Opvallende vloer en traprenovatie

Een trap kan een opvallend statement zijn van de hal. Maak het plaatje compleet aan de hand van een bijpassende vloer. Match je traptreden/stootborden met de...

Lees meer

Veiligheid bij trappen

Het eerste en meest voor de hand liggende belang van goede verlichting is veiligheid. Een goed verlichte trap verkleint het risico op struikelen, vallen en...

Lees meer

Het kiezen van de juiste trapstijl bij jouw interieur: tips en advies

Een trap is niet alleen een functioneel onderdeel van je huis, maar kan ook een stijlvol statement zijn dat je interieur versterkt. De keuze voor...

Lees meer
Snel en vakkundig
Betrouwbare kwaliteit
Ruime keuze aan stijlen